Animatie laten maken?

Bij Lucan & Lionel kunt u animaties laten maken. Met een animatie kunt u in combinatie met tekst, beeld en geluid in korte tijd effectief uw boodschap overbrengen. Een populaire vorm is op dit moment de explanimation, oftewel uitlegvideo. Maar animatie is nog veel meer. Zo maken we bewegende logo’s, GIF’jes, intro’s, special effects en die leuke naambalkjes onder in beeld op televisie (lower thirds). In dit artikel laten we de mogelijkheden zien op het gebied van animatie en special effects aan de hand van voorbeelden en proberen we de kosten in kaart te brengen. Tot slot nog enkele tips voor een maken van een goede animatie!

“Animatie is de illusie van beweging door het na elkaar afspelen van verschillende stilstaande beelden, zogenaamde frames.”

De meeste animaties worden digitaal gemaakt met verschillende software. Apple Motion, Adobe After Effects en Cinema 4D zijn populaire programma’s om (3D) animaties mee te maken. Daarnaast zijn er verschillende stijlen als het gaat om animatie. Zo zijn er de Sharpie style, Explanimation, Whiteboard animatie, Flat design etc. De stijl en lengte van de animatie die het best past bij uw boodschap is afhankelijk van uw doelen en wensen.

U kunt animatie toepassen voor het inzichtelijk maken van complexe materie, het promoten / presenteren van iets of  het kort en bondig vertellen van uw boodschap, beleidsplan, visie, jaarverslag etc. Dit soort animaties worden ook wel explanimations of uitlegvideo’s genoemd.

Naast de zogenaamde explanimations zijn er ook nog de animaties ter ondersteuning van videobeelden. Dit kan zijn in de vorm van een intro, naambalkjes onder in beeld (lower thirds) of andere informatie die tijdens de videobeelden worden getoond.

De mogelijkheden bij het laten maken van een animatie zijn dus eindeloos. Lucan & Lionel werkt met de beste specialisten op het gebied van animatie en marketing zodat u altijd de juiste soort animatie krijgt bij het juiste publiek. Een animatie die past bij uw publiek. Op dit moment, maar ook zeker in de toekomst. Zo krijgt u niet alleen een leuk fimpje, maar ook vooral een professionele animatie die u helpt om uw doelen te bereiken!

In ons portfolio vind u verschillende voorbeelden van animaties. Hieronder hebben we een voorbeeld geplaatst van een animatie over content marketing. En daaronder voorbeelden van toegepaste animatie bij videobeelden.

Voorbeeld explanimation of uitleg animatie:

Voorbeelden van onze special effects:

Onderstaand zie je screenshots van geanimeerde special effects voor Quantified Jan in de uitzending van Altijd Wat (NCRV) in augustus 2014.


Kosten animatie

Het maken van een animatie is intensief werk. De prijs voor het laten maken van een animatie is afhankelijk van verschillende zaken, zoals: de soort animatie, stijl, duratie, doelen en wensen. Door onze ervaring en goede contacten met animators in de regio kunnen we altijd zorgen voor goede deals.
Neem contact op voor meer informatie en een prijs op maat.

Tips voor het maken van een animatie

Animaties zijn er, zoals gezegd, in verschillende vormen en maten. Niet iedere soort animatie is geschikt voor iedere boodschap. Begin dus nooit zomaar met het laten maken van een animatie. Ga eerst na wie uw publiek is en vooral: hoe u dit publiek wil bereiken. Dit kan door na te denken over de stijl van de animatie, maar ook door bijvoorbeeld na te gaan waar uw publiek zich bevind.