Explanimation laten maken?

U heeft iets uit te leggen? Iets ingewikkelds of iets dat veel tijd in beslag neemt? Dan kan een uitlegvideo oftewel explanimation u hierbij helpen. Met een explanimation kunt u op een gemakkelijke manier uw ‘complexe’ boodschap, verhaal, dienst of product uitleggen. De term explanimation is bedacht door het Amsterdamse bureau In60seconds en is een simpele samenvoeging van de twee woorden explanation (uitleg) en animation (animatie).

Bij een explanimation draait alles om het overbrengen van je boodschap zodat er een Aha-moment ontstaat bij het juiste publiek. Hierbij is het belangrijk dat je tijdens de video de aandacht van de kijker erbij kunt houden. De explanimation video wordt vaak ondersteunt met een voice over en geluidseffecten, wat zorgt voor een aangename kijkervaring voor je publiek. Explanimations zijn vaak korte video’s die niet veel langer duren dan 2 minuten (het liefst nog korter).

De mogelijkheden bij het maken van een explanimation of uitlegvideo zijn eindeloos. Lucan & Lionel weet welke stijl past bij uw publiek. Anno nu, maar ook straks. Zodat uw animatie video ook klaar is voor de toekomst. Afhankelijk van uw wensen en doelen zorgen wij voor de beste specialisten op het gebied van animatie en marketing uit de regio. Zo krijgt u niet alleen een leuk filmpje, maar ook een professionele explanimation video die u helpt om uw doelen te bereiken!

In ons portfolio hebben we diverse voorbeelden van explanimations, uitlegvideos en animaties. Hieronder hebben we een voorbeeld geplaatst van een video voor een deurbel op zonne-energie: de Solar Bell.

Voorbeeld explanimation:

Screenshot van onze uitlegvideo ter ondersteuning bij het televisieprogramma Labyrint:

explanimation voorbeeld labyrint

Kosten explanimation

Het maken van een explanimation is geen sinecure en vraagt dus om expertise. Ieder project vraagt om andere specialismen, waardoor er geen vaste prijzen zijn voor het maken van een explanimation.  Door onze ervaring en nauwe contacten met specialisten in de regio kunnen we, afhankelijk van uw wensen en doelen, altijd zorgen voor de scherpste prijs.

Tips voor het maken van explanimations

Bij het maken van een goede explanimation is het belangrijk dat u zorgt voor de juiste animatiestijl die past bij het publiek dat u wilt bereiken. Daarnaast moet de boodschap compact en helder blijven, zodat u voorkomt dat de aandacht van de kijker verslapt. Neem contact op voor meer informatie en een prijs op maat.