Illustraties en een korte animatie om de zorg te bedanken

boek met illustratie over de zorg om zorgpersoneel te bedankten tijdens corona periode

Dinsdagavond om 20:00 uur klapte Nederland drie minuten lang voor de mensen in de zorg en andere vitale beroepen zoals de politie, politiek, bezorging, supermarkten, brandweer, openbaar vervoer en het onderwijs. Met ons whiteboard animatie label maakten we een Whiteboard Animatie video om de verschillende mensen met (en zonder) vitale beroepen tijdens het coronavirus (COVID-19) in Nederland te bedanken. Een applaus voor hen als eerbetoon. In whiteboard animatie worden maar enkele beroepen genoemd, maar uiteindelijk mogen we trots zijn op hoe ons landje met deze corona crisis omgaat.

Wij zijn trots en steunen onze mensen vanuit quarantaine en zelfisolatie in het kabinet, de vakkenvullers, de machinisten, de horeca, de leerkrachten, de zzp-ers, de agrarische sector, boeren, de artsen, kinderopvang, zorgpersoneel, supermarktpersoneel, voedselketen, transport, vuilnismannen, afvalverwerking, brandweer, agenten, defensie, zorg, jeugdhulp, vrijwilligers, gemeentes, RIVM… Kortom heel Nederland. Bedankt. Pas goed op jezelf en elkaar.

illustraties uit de animatie over de zorg

De illustratie in het boek 200 Jaar – Zin In Zorg

De video en illustratie zijn (gevraagd en ongevraagd) gebruikt door verschillende andere bedrijven en organisaties, maar de leukste vonden we toch wel het verzoek om de illustratie te drukken in een boek over de geschiedenis van de zorg in Nederland. Het boek werd in mei 2020 bij veel zorginstellingen uitgedeeld aan het zorgpersoneel als vorm van dank.