Instructievideo laten maken

Met een online instructievideo kunt u complexe instructies en processen verhelderen. Dit kan handig zijn bij het instrueren van uw klanten over uw producten of dienst. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van animatie of explanimation, doordat op deze manier binnen korte tijd veel informatie op een heldere manier kan worden verspreid. In een tijd waar lappen teksten nauwelijks gelezen worden en de aandachtsspanne kort is, werken korte instructievideo’s in de vorm van animatie zeer goed. Zowel voor uw klanten, als werknemers (bijv. uw klantenservice).

Door uw handleiding om te zetten naar een instructievideo raakt u uw publiek concreet en effectief met uw boodschap. Daarnaast heeft u bij een online instructievideo meer inzichten in het kijkgedrag van uw publiek: meten is weten. Lucan & Lionel helpt u graag bij uw instructievideo, zodat u stap voor stap uw proces kunt op een heldere manier kunt toelichten in de vorm van een animatie of andere video. Er is veel mogelijk op het gebied van animatie. Neem contact op voor meer informatie.

Voorbeeld:

Voorbeeld van een instructie uit een animatie voor de Solar Bell, een bel op zonne-energie:

instructievideo-laten-maken-vb

Kosten instructievideo

De exacte kosten voor het laten maken van een instructie video zijn afhankelijk van een aantal zaken zoals de lengte, stijl etc. Neem contact op voor meer informatie en een prijs op maat.

Tips voor het laten maken van een instructievideo

Less is more. Korte instructievideo’s zijn populair en worden gewaardeerd door de consument. Niet voor niets zijn de how-to video’s ontzettend populair op Youtube. Hoe korter de video, hoe effectiever de boodschap overkomt. Belangrijk hierbij is dat u geen essentiële informatie weg laat. Dit zorgt voor het tegenovergestelde effect bij uw publiek. Besteed daarom veel tijd aan het verhaal en script voordat u begint met het (laten) maken van uw instructievideo.