Waarom kiezen steeds meer gemeentes voor getekende whiteboard-animaties? Deze unieke vorm van animatie wordt steeds populairder als communicatiemiddel voor gemeentes. Maar waarom zijn getekende whiteboard-animaties zo geschikt voor gemeentes?

Wat zijn getekende whiteboard-animaties?

Getekende whiteboard-animaties zijn uitlegvideo’s waarbij een voice-over een verhaal vertelt terwijl een hand met stift bijpassende tekeningen maakt. Deze animaties worden ingezet om complexe informatie op een heldere en toegankelijke manier uit te leggen aan inwoners en belanghebbenden. Meer weten? Eerder schreven we dit artikel over wat een getekende animatie nou eigenlijk is.

Voorbeeld van getekende animatie voor een Gemeente
Een voorbeeld van een getekende animatie voor een Gemeente

Waarom kiezen gemeentes voor getekende whiteboard-animaties?

Gemeentes maken steeds vaker gebruik van getekende whiteboard-animaties vanwege de volgende voordelen:

 1. Duidelijkheid en beknopte communicatie
  Met getekende whiteboard-animaties kunnen gemeentes hun boodschap op een heldere en beknopte manier overbrengen. In slechts enkele minuten kunnen complexe onderwerpen begrijpelijk worden gemaakt.
 2. Impactvolle en gedenkwaardige presentatie
  Door gebruik te maken van visuele elementen en een vertellende hand die tekent, creëren getekende whiteboard-animaties een boeiende en gedenkwaardige presentatie. Dit helpt gemeentes om hun boodschap op een krachtige manier over te brengen en de betrokkenheid van het publiek te vergroten.
 3. Universele toepasbaarheid
  Getekende whiteboard-animaties zijn geschikt voor een breed publiek. Ze zijn neutraal, begrijpelijk en kunnen worden afgestemd op verschillende doelgroepen binnen de gemeente. Dit maakt het een effectieve communicatiemethode voor diverse onderwerpen en doelen.
 4. Kostenbesparend en duurzaam
  In vergelijking met andere vormen van video en animatie zijn getekende whiteboard-animaties vaak kostenefficiënter. Bovendien kunnen de illustraties uit de animaties ook worden gebruikt in andere communicatie-uitingen, zoals websites, folders en sociale media. Dit zorgt voor een duurzaam en herbruikbaar materiaal.

Voorbeelden van Getekende Whiteboard-Animaties voor Gemeentes

Om een beter beeld te krijgen van wat getekende whiteboard-animaties kunnen bieden aan gemeentes, nodigen we je uit om enkele voorbeeldfilmpjes te bekijken. Deze voorbeelden laten zien hoe gemeentes complexe onderwerpen kunnen uitleggen en betrokkenheid kunnen creëren bij hun inwoners. Voor meer informatie en voorbeelden kun je contact opnemen met Bob en Edwin.

Getekende whiteboard animatie over de begroting van Gemeente Geertruidenberg, ingesproken door de burgemeester en wethouders zelf.
Voorbeeld van een getekende whiteboard animatie met extra 3D animatie over een participatieproject voor de inwoners van Vlijmen, in de gemeente Heusden.

Kies voor getekende whiteboard-animaties en maak gebruik van deze effectieve communicatiemethode om belangrijke informatie duidelijk over te brengen aan de inwoners van jouw gemeente.