Whiteboard animatie laten maken?

Iets te promoten, uit te leggen of te verduidelijken? Een whiteboard animatie kan u hierbij helpen. In dit artikel een korte uitleg met tips over het laten maken van whiteboard animaties, oftewel speedcartooning of live scribe animatie. Een stijl die populair is bij explanimations en explaner video’s. En natuurlijk bekend van de Fokke & Sukke strips bij DWDD.

Een whiteboard animatie is een video filmpje waarin er iets gepromoot, uitgelegd of verduidelijkt wordt. En dat in de vorm van een whiteboard waarop getekend word met een stift terwijl je in de meeste gevallen een voice-over hoort. Deze video of filmpjes in whiteboard stijl is populair doordat in korte tijd veel verteld kan worden in combinatie met beelden die op dat moment getekend worden. De combinatie tussen de whiteboard tekening en de voice-over sluiten goed aan en zorgen voor een goedlopend verhaal wat aankomt in het brein van uw publiek.

De whiteboard animatie is een stijl die toegepast kan worden in verschillende soorten video’s met verschillende doelen. Lucan & Lionel heeft de beschikking over de juiste specialisten om uw wensen en doelen op het gebied van animatie en video voor u in vervulling te laten gaan. De whiteboard animatie is slechts een animatiestijl en daarbij een middel om uw doelen te bereiken. U moet het juiste publiek bereiken. En wij willen u daarbij graag helpen!

Aan de rechterkant vindt u verschillende voorbeelden van getekende whiteboard filmpjes. Zelfs binnen de stijl van whiteboard animatie zijn er verschillende tekenstijlen mogelijk. Bekijk ons werk voor de andere stijlen of neem contact op en vraag naar de mogelijkheden op het gebied van whiteboard animaties.

Wie maakt de whiteboard animaties?

Bob en Edwin whiteboard animatie proces

Bob en Edwin zijn gespecialiseerd in gedigitaliseerde whiteboard animaties en hebben filmpjes gemaakt voor een grote diversiteit aan klanten in verschillende sectoren. Hun whiteboard video’s zijn te zien bij o.a. ProRail, FrieslandCampina, Ministerie van Volksgezondheid, Ministerie van Economische Zaken, Georg Fischer, NPO, EO, Erasmus Universiteit en verschillende banken, ziekenhuizen, gemeentes en scholen. Dit doen ze samen met een team van flexibele, betrouwbare professionals voor bijvoorbeeld voice-overs en vertalers. Aan de rechterkant van deze pagina zie je enkele voorbeelden van onze whiteboard animaties.

Voorbeelden whiteboard animaties:

Kosten whiteboard animatie

Er zijn, net als bij iedere soort animatie, honderden mogelijkheden bij het maken van een whiteboard animatie. De exacte prijs is afhankelijk van zaken als de stijl, gebruik van voice over en de lengte van de video. Het laten maken van een goede whiteboard animatie hoeft niet duur te zijn. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Neem contact op voor meer informatie en een prijs op maat.

Tips whiteboard filmpje

De kracht, en daarbij de belangrijkste tip, van het laten maken van een goede whiteboard animatie ligt bij de combinatie tussen de voice-over en het beeld dat daarbij getekend wordt. Zorg daarom voor een goede professionele voice-over voordat je begint met tekenen. Diezelfde zorgvuldige voorbereiding is belangrijk bij de tekeningen. Hoewel je het er niet aan af ziet, worden veel whiteboard animaties tegenwoordig digitaal gemaakt. Zo heb je als tekenaar en animator nog meer controle over je tekeningen en is het gemakkelijker voor de klant om zaken later aan te passen. Het is verstandig om pas op het laatst de tekeningen, voice over en eventuele geluidseffecten bij elkaar te voegen in een animatie.

Whiteboard animatie werkwijze